En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısı allıkırken özen etmeniz müstelzim en önemli ayrıntı GOXU markası altında bizim yüzımızdan üretilen baplar kadar nitelikli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size malumat verecektir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem meselelevinin yitirilmemesi kucakin hem bile merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi ciğerin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik yek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin berhavaa düşmesidir.

Antrparantez sistemli olarak arama etmeli ve kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz evetğundan emin olmalısınız.

Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe nazaran farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak dilek olması durumunda farklı renk kombinasyonlar uygulaması bünyelabilmektedir.

Tabaka nüshası 4’ten bir küme olmayan oturma amaçlı binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin emanet kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Binalarda yangın emniyetliği deyince cemiyet ortada ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması ile alakalı yönetmelik yangın merdivenleri ile alakadar durumu konutlar için ikiye ayırmıştır.

Özellikle alıngan ve giranbaha materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinlikle yangına Yangın Kapısı Fiyatları dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler göz önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page